1. CLI organizează evenimente publice in cadrul carora studenții SNSPA dezbat subiecte de interes național si internațional alături de personalități din diverse domenii. Scopul acestui proiect este de a educa studenții SNPA si publicul despre importanța dezbaterilor de calitate în promovarea ideilor în societate.
  2. Centrul se implică prin studii de specialitate în colaborare cu mediul de afaceri din România la găsirea unor soluții pentru dezvoltarea sistemului de sănătate privat din țara noastră. Spre deosebire de celelalte state europene, țara noastră se bazează excesiv pe finanțarea publică a sistemului de sănătate. Cetățenii care își permit să plătească o asigurare de sănătate privată nu pot beneficia de servicii medicale private, decât pentru un număr restrâns de proceduri si intervenții. Atât mediul privat, cât si cel public ar beneficia de dezvoltarea unui sistem privat în care cei care își permit să plătească asigurări private de sănătate sa poata folosi toate serviciile de sănătate de care au nevoie în sistemul privat, lăsând în acest mod, mai multe resurse publice pentru cei care nu își permit serviciile private.
  3. Centrul consideră că pregătirea generației viitoare cu aptitudini si cunoștințe care se fie relevante pe piața muncii din viitor este esențială. CLI împreună cu parteneri din mediul privat proiectează, după modelul danez, ce astfel de aptitudini vor fi necesare în 20 ani în România pentru un număr de cinci meserii pilot.
  4. Sistemul financiar român este subdezvoltat. Din pacate, țara noastră este situată pe același loc cu Ghana la procentul de adulți care au un cont bancar si cu mult sub alte țări europene precum Bulgaria, conform ultimului raport Findex. CLI organizează evenimente si dezbateri pentru a găsi soluții pentru o mai bună incluziune financiară prin exploatarea noilor tehnologii legate de telefonia mobilă, blockchain, cloud computing si recunoastere facială.